Po tisíciletí byla Sicílie globální křižovatkou, její kuchyně se nesla v souladu s dobyvateli, kteří v dané etapě území okupovali, a to od Řeků, Arabů po Normany a Španěly. Jídlo je v podstatě italské, ale s důrazem na exotické středomořské doteky jako je pesto s kapary, gelato (zmrzlina) vyrobená z pistácií, těstoviny zdobené šafránem a zálibě v sladkokyselých přípravcích, jako je caponata, a silných příchutí, např. divokého fenyklu a oregana. Kniha provází po tomto krásném koutu italského poloostrova a nabízí úžasné historky z cest za klasickými pokrmy, ale také ukazuje, jak místní kuchaři oživují tradiční recepty moderními způsoby.
Rozměr: 22 x 27 cm, pevná vazba, počet stran 336, kniha je psaná v angličtině
Autor: Melissa Muller
Kniha je vystavená v našem obcodě jako dekorace.